Interieurfotografie werf AZ Delta Roeselare

Wycor verzorgt de totaalinrichting van het grootste Belgisch ziekenhuis in aanbouw

Het nieuwe ziekenhuis te Roeselare is volop in aanbouw. Het nieuwe gebouw bevindt zich vlak aan het op- en afrittencomplex nr. 6 Roeselare/Izegem aan de E403.

WYCOR biedt een totaalaanbod op vlak van de binnenafwerking. De volledige uitvoering, co√∂rdinatie en opvolging wordt in eigen beheer georganiseerd.

Wij van Fotec maakten alvast tijdens de werffase enkele interieurfoto's die achteraf digitaal bijgewerkt en afgewerkt werden in Photoshop.

Hier kan je meer interieurfoto's van Fotec vinden.

In het ziekenhuis worden alle functies compact in zeven bouwlagen ondergebracht en wordt het poolconcept toegepast: polikliniek, verpleegeenheden en dagziekenhuis worden bouwkundig gegroepeerd in echte zorgvloeren. In het logistieke gebouw zijn o.m. de ziekenhuisapotheek, het labo en andere diensten die verband houden met het ziekenhuisnetwerk (samenwerking met de andere campussen) gevestigd. In de powerplant tenslotte bevinden zich alle technische installaties, noodgroepen etc. Deze zijn in een afzonderlijk blok ondergebracht, om geluidshinder te vermijden en met het oog op onderhouds- of andere werkzaamheden in de toekomst.

Na de ruwbouwwerkzaamheden door het consortium Jan De Nul-Van Laere werd met het consortium Wycor-Jansen een pilootaannemer aangesteld voor de volledige inrichting en organisatie van de werf. Vervolgens werden de andere loten samengesteld en aanbesteed. De bouwheer stelde de afwerking van het ziekenhuis en het logistieke blok (aanvankelijk 2 bouwlagen, later opgetrokken tot 4) prioritair.

Sanitair & HVAC één lot

Sanitair & HVAC werden samengenomen omdat meestal dezelfde leidingtrajecten worden gevolgd. Het HVAC luik werd verdeeld over drie integratoren van de THV Tribus Delta: Axima, Cegelec en SPIE, die elk op hun beurt samenwerkten met meerdere aannemingsbedrijven. Elk van de integratoren nam gespecialiseerde technieken voor zijn rekening: Cegelec stond in voor de stookplaats (met 2 WKK en 4 gasverwarmingsketels) in de powerplant, Axima voor de koeltorens en ‚Äìmachines in de powerplant, en SPIE voor het parkingtrac√© tussen de verschillende bouwvolumes en het gehele logistieke blok. Het ziekenhuis werd in grote lijnen van boven tot onder verdeeld tussen deze drie integratoren‚Äù, aldus Steven Degryse, Projectingenieur dienst bouwprojecten AZ Delta.  

Kostenefficiënter

“Naar technieken werd zowel voor HVAC als voor sanitair, voor duurzame oplossingen geopteerd”, aldus Degryse. “Zo bleek het naar tijdsgebruik kostenefficiënter om met een persfitting systeem te werken, zeker wat het verbinden van leidingen in de verpleegeenheden betreft. In de technische kokers werd er – om redenen van toegankelijkheid bij eventuele defecten – nog voor gelaste verbindingen geopteerd. Uit onze marktstudie rond perssystemen bleek het Viega-systeem – onder meer door de dubbele persfitting – de meest geschikte oplossing te zijn.“

Meer nieuws

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×