Architectuurfotografie van de nieuwe sporthal te Zele

Fotec verzorgde de architectuurfotografie voor aannemer Juri

Architectuurfotografie voor Juri

Fotec verzorgde de architectuurfotografie voor aannemer Juri

De nieuwe sporthal van Zele zal een terecht pronkstuk zijn voor de gemeente en voor jou de ideale gelegenheid om je conditie op peil te houden. Aansluitend bij de Wiek zal je namelijk van een jeugd- en sportcomplex kunnen genieten die tegelijkertijd discreet opgaat in de omgeving, maar toch een duidelijk herkenbaar profiel vertoont. Het ontwerp houdt ook rekening met een hoge akoestische performantie en heeft oog voor een vlotte toegankelijkheid en combinatie tussen buiten- en binnensporten. Ontwerp, opvolging en realisatie liggen samen met de AGB van Zele in handen van @DBI @DMI @Democo @Juri @Abetec

De architectuurfotografie van de sporthal werd door aannemer Juri uit Zele toevertrouwd aan Fotec.

Hier kan u meer architectuurfotografie door Fotec bekijken

‚ÄúDe site aan de Zandberg wordt verder ontwikkeld als vrijetijdssite nu ook de sportinfrastructuur werkelijkheid wordt‚Äù, zegt burgemeester Patrick Poppe (Open Vld). Eind 2011 kocht de gemeente de private sporthal VHVD aan. ‚ÄúEen oude fabriekshal die omgebouwd werd tot sporthal. We kenden de staat van de sporthal, maar we wilden de vele clubs die ervan gebruikmaken niet op straat zetten. We zijn blij dat de vele sportclubs in september 2019 kunnen verhuizen naar de nieuwe sportinfrastructuur.‚Äù 

773 vierkante meter vastgelegd door architectuurfotografie Fotec

Dat wordt een gigantisch gebouw met verschillende zalen voor een waaier aan sporten allen vastgelegd door architectuurfotografie Fotec. ‚ÄúEen grote zaal van 2.640 vierkante meter moet plaats bieden aan basketbalploegen, mini- en zaalvoetbal, volleybal en badminton‚Äù, zegt schepen van Sport, Dirk De Mey (Open Vld). ‚ÄúDie zal negen meter hoog zijn en kan in twee gedeeld worden aan de hand van een gordijn. Een speciale sportvloer maakt het mogelijk om er verschillende sporten te beoefenen, ook G-sporten.‚Äù De grote zaal heeft net als de turnzaal een vrije hoogte van negen meter. ‚ÄúDe turnzaal zal 773 vierkante meter groot zijn. Praktisch voor de turnclubs: de toestellen kunnen gewoon blijven staan. Vandaag trainen ze in de gemeenteschool waar steeds alles moet opgesteld en afgebroken worden.‚Äù Verder is er op de gelijkvloerse verdieping nog een danszaal, een plekje voor de sport- en jeugddienst, kleedkamers en bergruimtes voor de buitensporten en voor de jeugdverenigingen. Op de verdieping worden nog drie sportzalen voorzien. ‚ÄúEen zaal voor de ropeskippers, eentje voor de judo en karate en nog een bokszaal‚Äù, zegt De Mey. ‚ÄúOok komt er een tribune met 200 plaatsen, kleedkamers, een polyvalente ruimte en een cafetaria.‚Äù Het is de tijdelijke vereniging DMI - DBI die het project zal verwezenlijken waarbij de aannemer het Zeelse bedrijf JURI nv is.
De nieuwe sporthal wordt een zogenaamd BEN-gebouw: bijna energie neutraal. “Uiteraard komen er LED-verlichting en zonnepanelen. Verder worden de meest innovatieve technieken gebruikt zoals een warmtepomp die warmte uit het douchewater gaat onttrekken en een ventilatiesysteem dat vraaggestuurd gaat werken in functie van de luchtkwaliteit”, zegt Dimitri Rombout van Abetec Architecten.
”Het project heeft een kostenplaatje van 7.474.000 euro. Dat is een miljoen meer dan aanvankelijk voorzien. Er waren enkele extra aanpassingen nodig nadat er overlegd werd met de verenigingen”, zegt schepen van Financiën, Guy De Roover (ZDB). De werken gaan eind 2018 van start. In september 2019 moeten de verenigingen hun intrek kunnen nemen in de nieuwbouw.

Architectuurfotografie door architectuurfotograaf Erwin Tecqmenne van Fotec.

Fotec is gespecialiseerd in architectuurfotografie, interieurfotografie en drone fotografie.

Meer nieuws

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×