Over fotograaf Erwin Tecqmenne

Vakfotograaf Erwin Tecqmenne

Als 5e generatie  fotograaf, heeft bedrijfsfotograaf  Erwin Tecqmenne van Fotec de fotografie met de  paplepel meegekregen. Zelf  beschikt hij  over meer dan 30 jaar  ervaring in fotografie en is gespecialiseerd  in bedrijfsfotografie, architectuurfotografie en interieurfotografie. In de zomer van 2016 behaalde hij bij de eersten in Belgi√´ zijn RPAS drone licentie RPL-R Klasse 1 wat onze diensten heeft uitgebreid met luchtfotografie via drones en luchtvideo, maar wel aan dezelfde superieure kwaliteit als de 'klassieke' architectuurfoto's. 

Ook professionele drone inspecties, drone expertises, drone opmetingen en volumebepalingen en thermische drone inspecties behoren tot onze expertises.

Fotograaf Erwin fotografeert uw projecten met passie en liefde voor het vak, en streeft steeds naar perfectie !

 • Onze focus ligt op topkwaliteit fotografie en video, alleen het beste is goed genoeg ! 
 • Meer dan 30 jaar ervaring als beroepsfotografen
 • Deadlines zijn heilig voor ons
 • Snelle aanlevering en uitstekende dienstverlening
 • Online selectiemodule voor eenvoudige en snelle selectie van foto's
 • Wij werken uitsluitend met de beste apparatuur
 • Grenzeloze flexibiliteit
 • Wij beschikken over de nodige discretie en de beste referenties
 • Combinatie mogelijk van drone luchtfoto's en klassieke foto's
 • Steeds makkelijk bereikbaar via GSM en Email

Werkwijze

Wij werken heel flexibel en passen ons graag aan de werkwijze van onze klanten aan.  Onderstaand de meest voorkomende werkwijze:

 • Vooraf wordt met de klant het te fotograferen project uitvoerig besproken.

 • De eigenaar van het te fotograferen pand/project wordt gevraagd om er voor te zorgen dat alles netjes en opgeruimd is op de dag van de foto opnamen.

 • Wij spreken af met de betreffende eigenaar/werfleider van het te fotograferen/filmen pand/project

 • Uiteraard houden wij het weer in de gaten, en verleggen eventueel de afspraken bij plotse weersveranderingen

 • Bij drone fotografie wordt een vluchtvoorbereiding gemaakt en doorgestuurd naar FOD dienst mobiliteit luchtvaart DGLV.  Op deze manier kan de vlucht volledig                   legaal worden uitgevoerd.  Licentie nr  wordt op de factuur vermeld zodat u als opdrachtgever steeds bewijs hebt van een legale drone vlucht.                  Bij vluchten in een CTR of ander speciaal luchtruim moet er eerst een aanvraag tot afwijking van de wetgeving worden aangevraagd.  Dit doen wij uiteraard voor u, maar kan wel 15 dagen duren.

 • Foto- en/of video opnames worden gedaan volgens de afspraken met de klant.

 • Ten laatste de dag na de opnamen worden de proofings (onbewerkte beelden) op onze online selectiemodule geplaatst zodat de klant zeer snel en makkelijk                      een keuze kan maken en doorsturen.  Geen gedoe meer met afzonderlijke proofings/contacten en nummers overtypen.

 • Klant stuur de keuze door met eventuele feedback voor bv. noodzakelijke bewerkingen.

 • Alle bestelde beelden worden nauwgezet bewerkt en aangeleverd in zowel lage resolutie 72ppi 1500pix voor schermgebruik als hoge resolutie 300ppi 20cm                       voor drukwerk. Wij beperken de hoge resolutie omdat anders de beelden enorm veel plaats innemen om uw harde schijf.  Voor grotere afdrukken, banners,                             werfdoeken... leveren wij uiteraard graag de gewenste beelden aan in volledige resolutie.

 • Uiteraard kunnen ook afdrukken en vergrotingen worden besteld, wij drukken zelf af in ons proflab tot maximaal 100 cm breed, al dan niet opdibond of canvas.

De stamvader van dit fotografengeslacht was Evarist Tecqmenne, die rond 1877 begon te experimenteren met het nieuwe medium fotografie. Deze werd na een schitterende militaire carri√®re benoemd tot commandant van de Genie van de vesting Dendermonde. Na een waslijst van mutaties zou het mooie hoekhuis aan de Brusselsestraat-Zuidlaan een einde maken  aan de  omzwervingen  van  het gezin. Evarist had  zich  tot een gedreven  amateurfotograaf ontpopt. Zowel  te Antwerpen als te Luik fotografeerde hij de oprichting van militaire forten. In 1894 ontwikkelde hij zelfs een methode om van 15 militairen tegelijk pasfoto's te maken. Ook aan het thuisfront werd er duchtig gefotografeerd. De tuin fungeerd e als decor voor de prachtigste familiefoto's. Zoon  Theo sloeg het allemaal  met fascinatie  gade. Op het einde  van de 19e eeuw volgde Theo  een jarenlange  fotografie-opleiding in de toenmalige hoofdstad van de fotografie nl. Parijs.  In de beginjaren 1900 startte hij de eerste electrische fotostudio in de streek van Dendermonde op.  Toen begon de fotografie traditie van vader op zoon.

Sedert 25 april 2016 is het langverwachte Koninklijk Besluit inzake drone vliegen van kracht. Erwin Tecqmenne volgde in het voorjaar 2016 al een opleiding UAV drone piloot om professioneel met een RPAS drone te kunnen vliegen.  Na zware theoretische examens, mondelinge proef en practische examens aan het DGLV FOD Mobiliteit Luchtvaart was hij bij de eersten in Belgi√´ om officieel met een drone te kunnen vliegen op Belgisch grondgebied.  In de zomer van 2016 werd de RPL-R licentie 'bewijs van bevoegdheid Klasse 1 nr 207277 behaald waarmee vluchten in 'hoog risico' kunnen maken. Drone piloot Erwin Tecqmenne beschikt over de toelating klasse 1A 00048/Auth/002.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×